۱۳ سپتامبر، روز جهانی شکلاته! وقتشه بدون عذاب وجدان از تلخ، شیری یا سفید لذت ببری و حقایق جذاب درباره این خوراکی جادویی رو کشف کنی.
اینتین – امروز، ۱۳ سپتامبر، روز جهانی شکلات است! روزی که میتوانید با خیال راحت شکلات موردعلاقهتان را بخورید، چه تلخ، شیری یا سفید، با مغز یا بدون مغز، بدون هیچ عذاب وجدان. علاوه بر این تاریخ، روزهای ۷ جولای، ۲۸ اکتبر و ۲۸ دسامبر نیز در سراسر جهان به عنوان روز شکلات جشن گرفته میشوند.
تاریخچه:
این روز توسط انجمن ملی شیرینیپزها گرامی داشته میشود و همزمان با سالروز تولد میلتون اس. هرشی، بنیانگذار شرکت شکلاتسازی هرشی است. شکلات از دانههای کاکائوی درخت تئوبروما به دست میآید که از هزاران سال پیش در آمریکای مرکزی، مکزیک و شمال آمریکای جنوبی کشت میشده است. دانههای کاکائو در قرن شانزدهم به اروپا آورده شدند و با شیر و شکر ترکیب شدند تا نوشیدنی شکلاتی محبوب ساخته شود. شکلات تختهای در سال ۱۸۴۲ توسط Cadbury در انگلستان و شکلات شیری در سال ۱۸۷۵ در سوئیس تولید شد. میلتون هرشی نیز با الهام از آن، شرکت خود را تأسیس کرد.
نحوه تهیه شکلات:
دانههای کاکائو ابتدا تخمیر، خشک و بو داده میشوند. سپس پوسته جدا شده و آسیاب میشوند تا پودر کاکائو به دست آید. این پودر با افزودنیهای دیگر ترکیب و به شکل مایع شکلات درآمده و پس از فرآوری به کاکائوی جامد و کره کاکائو تبدیل میشود.
فواید شکلات:
شکلات تلخ خواص زیادی دارد؛ آنتیاکسیدانهای آن به سلامت قلب، بهبود گردش خون و کاهش کلسترول کمک میکنند. خوردن شکلات تلخ هر روزه، خطر بیماریهای قلبی را تا یک سوم کاهش میدهد. شکلات همچنین با ترشح اندورفین، خلقوخو را بهبود داده و خستگی ذهنی را کاهش میدهد. شکلات تلخ بیش از ۳۰۰ ماده شیمیایی مفید از جمله ویتامینها و مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم، آهن و کلسیم دارد.
حقایق جذاب درباره شکلات:
شکلات سفید، شکلات واقعی نیست و از کره کاکائو، وانیل و خامه ساخته میشود.
یک فنجان کاکائو با پودر خالص کاکائو، دو برابر چای سبز آنتیاکسیدان دارد و احساس خوشبختی را با ترشح دوپامین و سروتونین تقویت میکند.
سوئیسیها بزرگترین مصرفکنندگان شکلات در جهان هستند (سالانه حدود ۹ کیلوگرم به ازای هر نفر). یک آمریکایی به طور متوسط ۴.۵ کیلو در سال مصرف میکند.
در هر ثانیه، ۴۵ کیلو شکلات در آمریکا مصرف میشود.
۴۰% از همه شکلاتهای مصرفی جهان مربوط به اروپا است.
بیش از یک پنجم شکلاتها بین ساعت ۸ شب تا ۱۲ شب خورده میشوند.
سالانه حدود ۸۰۰۰ محصول شکلاتی جدید در جهان معرفی میشود.
دوز کشنده شکلات برای انسان حدود ۱۰ کیلوگرم است.
در سال ۲۰۱۵، هر ۲.۵ ثانیه یک شیشه نوتلا در جهان فروخته شده است.