با معرفی کتاب تکنولوژی دینام و استارت در خودرو (مفاهیم پایه و تخصصی) و مصاحبه ای با نویسندگان این کتاب در ادامه مطلب همراه ما باشید.
اینتین- شیوا رحیمی؛ در این روزها که نوجوان ها بیشتر با موبایل و وسایل الکترونیک سرگرم هستند، شاید کمتر نوجوانی پیدا شود که علاقه ای به کتاب و کتابخوانی داشته باشد و ناگفته نماند که این نسل اگر کاری را بخواهد انجام دهد با تمام وجود و به بهترین وجه ممکن آن را به نتیجه می رساند.
از بین این نوجوان ها دو نوجوان هرمزگانی با همکاری و مشاوره درست معلم خود توانستند تا مطالب جمع آوری شده که براساس علایق خود بوده است را به کتابی مفید برای علاقمندان در حوزه تکنولوژی دینام و استارت خودرو بنویسند و الگویی برای دوستان خود باشند.
در ادامه مصاحبه ای از این دو دوست و نویسنده نوجوان باهم میخوانیم و با روند کار و چالش هایی که بر سر راهشان بوده آشنا می شویم.
دلیل انتخاب این موضوع چه بود؟
تشویق دبیرمان جناب اقای حسین کریمی راوری و همچنین علاقه شخصی به یادگیری در این موضوع و حس نیاز به یک کتاب جامع دربارهی این موضوع باعث شد تا کار رو شروع کنیم .
هدف شما از نوشتن این کتاب چه بود؟
هدف اصلی از تهیه و تألیف این کتاب جمعآوری اطلاعات، خلاصه سازی و صد البته ساده سازی مطالب برای علاقمندان به این موضوع در چهار فصل که شامل: مفاهیم پایه برق خودرو، باتری، دینام(آلترناتور) و استارت(استارتر) است.
چه کسانی می توانند ازاین کتاب استفاده کنند و جامعه هدف شما کیست؟
عموم جامعه میتوانند از این کتاب استفاده کنند زیرا این مطالب ساده سازی شده است.اما عمدتاً علاقمندان به برق خودرو، تعمیرکاران بخش برق خودرو، هنرجویان هنرستانی محصل در رشته مکانیک خودرو و دانشجویان رشته مکانیک خودرو این کتاب را مطالعه میکنند.
چه مدت زمانی این کار به طول انجامید؟
ما این مطالب را در مدت دو سال تحصیلی در هنرستان تکمیل کرده بودیم. در شروع سال تحصیلی آخر ما در هنرستان (سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲) ما با آقای کریمی دبیر دانش فنی تخصصی خودرو خود آشنا شدیم.
ایشان مطالب ما را دیدند و گفتند این مطالب قابلیت و پتانسیل کتاب شدن را دارد اما خب نواقصی هم دارد.
در حدود شش ماه و قبل از شروع سال ۱۴۰۳ ما نواقص کتاب را برطرف کرده و در فروردین ۱۴۰۳ مطالب را وارد ورد کرده و صفحه آرایی و ویراستاری کتاب را به پایان رساندیم. و در نهایت در بهمن ماه ۱۴۰۳ در ۲۰۰ نسخه ۷۶ صفحه ای به چاپ رسید.
چه چالشهایی برای این کار داشتید؟
زمانی که شما یک پروژه علمی پژوهشی را انجام میدهید، قطعاً یکسری چالش هایی را در پیش رو دارید.
اما برای ما این چالش ها متفاوت بود زیرا ما هنرجویان هنرستانی بودیم، همزمان با درس خواندن و در طول سال تحصیلی این کتاب را نوشتیم.
از طرفی اطلاعات کافی هم درمورد نحوه ی کار نداشتیم، مثلاً یکی از ما برای نوشتن این کتاب مدتی در یک باتری سازی و تعمیرگاه برق خودرو مشغول به کار شد.
دوره های آموزشی خاصی را پشت سر گذاشتیم و مطالبی که آموزش دیده بودیم را تبدیل به جزوه هایی جامع کردیم و هر چه را که نفهمیدیم در مورد آن تحقیق کردیم، کتاب ها و مقالات مختلفی را در این زمینه مطالعه کردیم.
از خواندن این کتاب چه چیزی یاد می گیریم؟
با خواندن این کتاب شما به طور کل با مفاهیم پایه برق خودرو آشنا میشوید اما باید بدانید با خواندن این کتاب قطعا بفکر فرو خواهید رفت زیرا این کتاب نتیجه ی زحمات افرادی با سن کمتر در حوزه ی نویسندگیست و به این موضوع پی می برید که شما نیز با یک مشاور خوب قطعا میتوانید ایده های خودتان رو جامه عمل بپوشانید .
بخشهای مهمتر کتاب که موضوع اصلی حول محور آنها نوشته شده، چیست؟
بخش مفاهیم پایه، همانطور که معلوم است پایه کار است. زیرا اگر آن را درست متوجه نشویم بقیه مطالب را به درستی نمیفهمیم. اما اگر بخواهم بگویم که یک فصل، فصل اصلی کتاب ما است، نه قطعاً اینگونه نیست همه فصل ها مهم است زیرا هر کدام از فصل ها در مورد یک بخش مهم در برق خودرو است.
نکته خیلی مهم در مورد کتاب شما نسبت به سایر آثار چیست؟
این کتاب با چاپ تمام رنگی در اختیار علاقمندان قرار میگیرد که این موضوع به خودی خود کیفیت آموزشی این کتاب را بالا میبرد. این کتاب در واقع شامل آموزش های عِلمی و عَمَلی جامعی در این زمینه است..
جهت رفاه حال دوستداران مطالعه و کتابخوانی این کتاب در کتاب خانه ی عمومی بندرعباس و مشهد ( امام رضا ) قابل امانت گرفتن است .
برای آینده چه برنامه هایی دارید؟
برگزاری دوره برق خودرو و انتقال دانش خودمان به هم سن و سال ها به زبان ساده، و البته تحقیق و پژوهش بر روی موضاعات دیگر که به آنها علاقه داریم.
آقای کریمی شما به عنوان مشاور این پروژه برنامههاتون در آینده چیه؟
“در حال حاضر مشغول کار بر روی شبیهسازهای سنسورهای خودرو هستم. همچنین، در حال ترجمه یک کتاب علمی بهروز هستم که قیمت بسیار بالایی به دلار دارد. هدفم این است که با ترجمه این کتاب و ارائه آن به جامعه محققین، به پیشرفت علمی کمک کنم. امیدوارم با اتمام ترجمه فنی، کتاب برای چاپ و بهرهبرداری علمی آماده شود.
از تمامی دانشآموزانی که علاقهمند به اختراع و کار علمی هستند، دعوت میکنم تا در خدمتشان باشم و آنها را در مسیر دستیابی به اهداف علمیشان یاری کنم.
پیشرفتهای علمی در خدمت جامعه
حسین کریمی راوری با تأکید بر اهمیت تحقیقات علمی و اختراعات، برنامههای خود را در جهت رفاه علمی جامعه محققین و دانشآموزان طراحی کرده است. او باور دارد که تولید و ترجمه منابع علمی میتواند تأثیرات چشمگیری در توسعه دانش و فناوری داشته باشد.
دعوت به مشارکت علمی
با توجه به تجربهها و دانش من در حوزه تحقیقات و اختراعات، از تمامی علاقهمندان دعوت میکنم تا به ما بپیوندند و در این مسیر پرچالش و پرفراز و نشیب، ما را همراهی کنند. من معتقد هستم که ایجاد فرصتهای علمی برای دانشآموزان، میتواند به رشد و شکوفایی استعدادها کمک کند و آیندهای روشنتر برای آنها رقم بزند.
معرفی نویسندگان کتاب تکنولوژی دینام و استارت در خودرو (مفاهیم پایه و تخصصی)
علی باقری دهبارز، متولد ۱ خرداد ۱۳۸۵، دانش آموز سال دوازدهم رشته مکانیک خودرو هنرستان فنی رجایی بندرعباس و امیرمحمد جمالی فرد، متولد ۲۴ فروردین ۱۳۸۵، دانش آموز سال دوازدهم رشته مکانیک خودرو هنرستان فنی رجایی بندرعباس نویسندگان این کتاب هستند.
حسین کریمی راوری، کارشناسی ارشد فیزیک حالت جامد و دبیر دانش فنی تخصصی خودرو هنرستان فنی رجایی بندر عباس، متولد ۲۶ اردیبهشت ۱۳۷۳ مشاور نویسندگان است.
سخن پایانی
کتاب تکنولوژی دینام و استارت در خودرو (مفاهیم پایه و تخصصی) کتابی است برای همه علاقمندان در زمینه برق خودرو و صد البته باتری، دینام(آلترناتور) و استارت (استارتر).
این کتاب هم برای افراد مبتدی و هم پیشرفته مفید است، زیرا از ابتدا و از پایه شروع به آموزش های عِلمی و عَمَلی کرده است. و در ادامه تشکر ویژه ای از جناب آقای حسین کریمی راوری داریم که در این مسیر از ما حمایت کرد و از هیچ کمکی دریغ نکرد و بدون هیچ چشم داشتی ( مانند نوشته شدن اسمشان در قسمت نویسندگان ) برادرانه ما را راهنمایی کردند و پیگیر حضور ما در برنامه ی صدا سیما جهت تشویق نوجوانان و جوانان وطن شدند .
من کتاب تهیه کردم و واقعا مطالب سخت و دشوار کاملا قابل درک شده
خدا قوت به این دو دانش اموز هرمزگانی 👏🏻کمتر بچه ای پیدا میشه توی این دوره زمونه اهل مطالعه باشه
خدا قوت به هنرآموز دلسوز شون که اینچنین موجب موفقیت شاگردان اش شده…🤩