آموزشی

پاسخ کامل درس ۷ کار و فناوری ششم | تهیه غذا و نکات نگهداری سبزیجات

با پاسخ کامل درس ۷ کار و فناوری ششم در ادامه همراه ما باشید.

اینتین – پاسخ فعالیت ها و گفت وگوهای کلاسی درس هفتم کار و فناوری پایه ششم شامل نکات خرید و نگهداری سبزیجات، طرز تهیه سالاد ماکارونی و معرفی شغل سرآشپز

جواب درس ۷ کار و فناوری ششم (تهیه ی غذا)

جواب گفت وگوی کلاسی صفحه ۱۰۷ فناوری ششم
برای تهیه و نگهداری هر یک از سبزیجات زیر باید به چه نکاتی توجّه کرد؟
خیار، گوجه فرنگی، کاهو و هویج.
خیار:
برای خرید خیار باید دقت کنید که کاملاً سبز، براق و سفت باشد و هیچ گونه چین و چروکی نداشته باشد. برای نگهداری بهتر است در کیسه ی سبزیجات، دور از رطوبت و در محیطی خنک قرار داده شود.
گوجه فرنگی:
هنگام خرید، دقت کنید که پوست گوجه فرنگی نباید تیره، لکه دار یا چروکیده باشد. گوجه فرنگی را در دمای محیط نگهداری کنید، دور از نور مستقیم پنجره و به صورت نشسته و خنک شده ذخیره کنید.
کاهو:
برای خرید کاهو، مطمئن شوید ساقه ی آن کوتاه و نازک است. برگ ها باید نازک باشند و هیچ گونه شته یا آفتی در وسط کاهو وجود نداشته باشد. برای نگهداری، ابتدا کاهو را بشویید، سپس آب آن را بگیرید و در دستمال حوله ای بپیچید و در کیسه ی پلاستیکی قرار دهید.
هویج:
هویج باید سفت و قلمی باشد و هیچ گونه شکاف یا ترک نداشته باشد. هر چه رنگ هویج نارنجی تر باشد، مغذی تر است. برای نگهداری، ساقه و قسمت های سبز هویج را جدا کنید و آن را داخل ظرف آب قرار دهید و سپس با ظرف به داخل یخچال منتقل کنید.

جواب گفت وگوی کلاسی صفحه ۱۱۵ فناوری ششم
در خصوص دستورالعمل تهیه ی سالادی که می شناسید، با دوستان خود گفت وگو کنید.
جواب: طرز تهیه سالاد ماکارونی:
مواد مورد نیاز:
سیب زمینی پخته : ۳ عدد
ماکارونی فرمی : ۲۰۰ گرم
مرغ پخته : نصف یک مرغ
خیار شور : ۱۰ عدد
هویج پخته : ۲ عدد
نخود فرنگی : ۴ قاش غذا خوری
سس مایونز، نمک، فلفل و آب لیمو : به مقدار لازم
طرز تهیه:
ماکارونی را داخل آب جوش می ریزیم و اجازه می دهیم تا کاملا نرم شود. مرغ، سیب زمینی، هویج و خیار شور را نگینی خرد می کنیم.
در ظرفی جدا سس مایونز و نمک و فلفل و آب لیمو را با هم مخلوط می کنیم تا سس سالاد آماده شود. وقتی که ماکارونی ها نرم شدند، آن ها را آبکش می کنیم، سپس مواد خرد شده و نخودفرنگی را به آن اضافه می کنیم. در آخر سس را روی مواد می ریزیم و همه مواد را با هم مخلوط می کنیم.

جواب فعالیت صفحه ۱۱۶ فناوری ششم
ابتدا یکی از مشاغل مرتبط با تهیه ی غذا را از لیست مشاغل موجود در پرونده ی زیر انتخاب کنید:
سپس با توجّه به شغلی که انتخاب کرده اید، اطّلاعاتی جمع آوری نمایید. این اطّلاعات شامل موارد زیر می شود:
– عنوان شغل
جواب: سرآشپز

 معرّفی شغل

جواب: سرآشپز شخصی است که مسئولیت تهیه، پخت و تزئین غذاها را در رستوران ها، هتل ها و دیگر مؤسسات غذاخوری بر عهده دارد. او نظارت بر کل فرایند آشپزی و تیم آشپزی را بر عهده دارد.

– وظایف کسی که این شغل را برعهده دارد:
جواب: طراحی منو و انتخاب مواد اولیه با کیفیت.
نظارت بر تهیه و پخت غذاها.
مدیریت و هدایت تیم آشپزی.
اطمینان از رعایت استانداردهای بهداشتی و ایمنی.
تزئین و سرو غذاها به شیوه ای جذاب.

– مکان فعّالیت آن:
جواب: رستوران ها، هتل ها، کافه ها، کترینگ ها و دیگر مؤسسات غذاخوری.
– توانایی های لازم برای انجام دادن آن:
جواب: خلاقیت در تهیه و تزئین غذا.
دقت و توجه به جزئیات.
مدیریت زمان و سازماندهی.
توانایی رهبری و مدیریت تیم.

– مهارت های لازم برای انجام دادن آن:
جواب: مهارت های آشپزی حرفه ای.
آشنایی با تکنیک های مختلف پخت و پز.
توانایی کار با تجهیزات آشپزخانه.
دانش بهداشت و ایمنی مواد غذایی.

– فایده های آن:
جواب: ایجاد تجربه لذت بخش غذایی برای مشتریان.
ارتقاء سطح فرهنگ غذایی و ارائه غذاهای سالم و متنوع.
ایجاد اشتغال در صنعت غذا و مهمان نوازی.

– چند شغل دیگر مرتبط با آن:
جواب: کمک آشپز
شیرینی پز
نانوا
مدیر رستوران
متخصص تغذیه

منبع | دلگرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا